Ylläksellä Veikko Ahvenainen harmonikkakilpailu
Ylläs Soikoon tapahtuman yhteydessä on pidetty vuodesta 2001 Kolarin kansalaisopiston järjestämä harmonikkaleiri. Suuren suosion saavuttanut leiri järjestetään jälleen Ylläksellä myös kesällä 2014. Viiden päivän mittaisella leirillä on ollut vuosittain oppilaina kaiken ikäisiä soitonharrastajia eri puolilta Suomea. Useimmat heistä ovat olleet mukana lähes joka vuosi. Viime kesänä leirille voitiin ottaa 30 oppilasta vaikka halukkaita olisi enemmän. Ensi kesän 2014 Ylläksen Harmonikkaleiristä ilmoitetaan kevään 2014 Hanuri –lehdessä.

Ylläs Soikoon tanssimusiikkitapahtuman sekä harmonikkaleirin yhteydessä järjestetään Veikko Ahvenaisen nimeä kantava harmonikkakilpailu jonka tarkoituksena on edistää ja ylläpitää perinteisen suomalaisen harmonikan soittokulttuuria. Kilpailukappaleina ovat Veikon säveltämät tai sovittamat harmonikkakappaleet. Jokaisessa sarjassa on yksi pakollinen kappale sekä viiden kappaleen listalta yksi vapaavalintainen teos. Kilpailussa on kolme sarjaa joten saamme kuulla sekä taitavia lapsisoittajia että aikuisia taitajia. Rahapalkinnot ovat yhteensä muhkeat 3000 euroa ja voittajille on luvassa esiintymisiä harmonikkakonserteissa.

Kilpailukappaleet tilataan os. Tapani Haapasaari, Niesantie 12, 95900 Kolari, sähköpostilla: tapani.haapasaari@kolari.fi tai puh. 040- 489 5303. Nuotit lähetetään maksutta.

Ylläs Soikoon tanssimusiikin tapahtuma, Ylläksen harmonikkaleiri sekä Kolarin kansalaisopisto toivottaa kilpailijat sekä leiriläiset tervetulleeksi Ylläksen upeisiin yöttömän yön kesämaisemiin nauttimaan sekä Ylläs Soikoon tapahtumasta, että hienosta harmonikkakilpailusta.

Tapani Haapasaari
Ylläksen Harmonikkaleiri